BookBites - vårt system for utlån av e-bøker

Klikk for stort bilde

BookBites er en app som lar deg lese ebøker og høre e-lydbøker. Appen brukes på både iOS og Android, smarttelefoner og nettbrett.
Her kan du laste ned appen

Hva må du gjøre for å skaffe deg BookBites?

• Opprett bruker med din e-post og et passord. Velg ditt bibliotek og legg inn informasjon om lånekortet ditt.

• Du logger på med lokalt eller nasjonalt lånenummer og pinkode. Du er alltid pålogget selv om du lukker appen.

• Du kan låne 5 samtidige lån og levere inn før forfallsdato (ved å trykke på krysset i høyre hjørne på den lånte boken). Ved forfallsdato forsvinner tilgangen. Lånetiden er 28 dager pr. lån.

• BookBites har leseverktøy som lar deg endre skriftstørrelse, linjeavstand, skrifttype og fargebakgrunn. Du kan få ordforklaringer og få ordene lest høyt. Og du kan markere og utheve tekst og skrive merknader. For e-lydbøker kan du velge lyttehastighet og spole frem og tilbake. Du kan også stille inn tid for når den skal slås av.

Ressurser

Hvordan oppretter du bruker i BookBites?

Kom i gang med BookBites

Lesing i BookBites

Kontaktperson: Kari Lund Johnsen

Publisert 11.09.2020

Sommerles er en lesekampanje for barn i barneskolen som foregår fra juni til august. Målet med kampanjen er at barna ikke skal miste leseferdigheter i sommerferien, og få glede og motivasjon til å lese utenom skole og hverdag. Både bøker barna leser selv, lydbøker og høytlesning teller.

Publisert 19.08.2020

Det er ikke bare en, men to nye ansatte på biblioteket i Loppa kommune.

Publisert 04.08.2020

Elin Hansen bor i Bodø, men har røtter i Vadsø og Jakobselv. På videregående hadde hun dårlige karakterer i historie, men i voksen alder våknet interessen for lokalhistorie og for stedet hun er vokst opp. Besøket på Heksemonumentet Steilneset ble en vekker. – Tenk at dette har skjedd her i mitt nærmiljø, sier en engasjert forfatter når vi møter henne på Vadsø bibliotek 31. juli.

Publisert 01.07.2020

Fredag 26. juni arrangerte Troms og Finnmark fylkesbibliotek et bransjetreff for det nordnorske litteraturmiljøet, i samarbeid med Nordland fylkesbibliotek, Nordnorsk forfatterlag og Norsk forfattersentrum.

Publisert 30.06.2020

Arbeidsstipendet for litteratur gikk i år til forfatteren Ingvild Holvik i sterk konkurranse med 17 andre søkere. Fylkesråd for plan, økonomi og kultur, Anne Toril Eriksen Balto (Sp) overrakte stipendet og sier at mener det høye søkertallet bekrefter behovet for et regionalt arbeidsstipend for forfattere.

Publisert 16.06.2020

Publisert 03.06.2020

Fotoutstilling med bilder fra Karasjok, fotografert av Elisabeth Meyer i 1940 og 1949

Čájáhus Elisabeth Meyera 1940 ja 1949 jagiid Kárášjogas govvidan govain

Utstillingen åpner 4. juli kl. 18! Anne Toril Eriksen Balto holder åpningstalen.

Publisert 27.05.2020

Vi gratulerer Kjersti Kollbotn med den nye romanen Dis!

Publisert 06.05.2020

En ny revidert samhandlingsplan for privatarkiv mellom Samisk arkiv, Interkommunalt arkiv i Finnmark, Statsarkivet i Tromsø, de 5 museumsenheter og Finnmark fylkesbibliotek er klar.

Publisert 05.05.2020

Nasjonalbiblioteket har «delt ut» penger til digital formidling til fylkeskommuner og ebokkonsortier på grunn av koronasituasjonen.

Rådgiver
Mads Munkvold