BookBites - vårt system for utlån av e-bøker

Klikk for stort bilde

BookBites er en app som lar deg lese ebøker og høre e-lydbøker. Appen brukes på både iOS og Android, smarttelefoner og nettbrett.
Her kan du laste ned appen

Hva må du gjøre for å skaffe deg BookBites?

• Opprett bruker med din e-post og et passord. Velg ditt bibliotek og legg inn informasjon om lånekortet ditt.

• Du logger på med lokalt eller nasjonalt lånenummer og pinkode. Du er alltid pålogget selv om du lukker appen.

• Du kan låne 5 samtidige lån og levere inn før forfallsdato (ved å trykke på krysset i høyre hjørne på den lånte boken). Ved forfallsdato forsvinner tilgangen. Lånetiden er 28 dager pr. lån.

• BookBites har leseverktøy som lar deg endre skriftstørrelse, linjeavstand, skrifttype og fargebakgrunn. Du kan få ordforklaringer og få ordene lest høyt. Og du kan markere og utheve tekst og skrive merknader. For e-lydbøker kan du velge lyttehastighet og spole frem og tilbake. Du kan også stille inn tid for når den skal slås av.

Hvordan oppretter du bruker i BookBites?

Kom i gang med BookBites

Lesing i BookBites

Publisert 27.03.2020

Bibliotekene i Finnmark følger kommunenes beredskapstjeneste. Alle bibliotekene er i dag stengt.

Publisert 11.03.2020

Bibliotekkonferansen i Tromsø 28.-29. april er dessverre avlyst på grunn av faren for koronasmitte.

Publisert 02.03.2020

De senere år har Finnmark hatt en stor økning i antall arrangement i folkebibliotekene.

Publisert 28.02.2020

Til alle våre kolleger i folkebibliotek, fagbibliotek og skolebibliotek i Troms og Finnmark

Publisert 29.01.2020

De siste ukene har vi fått flere nye medarbeidere. Vi ønsker dem velkommen og lykke til med arbeidet!

Publisert 24.01.2020

Vi har kjøpt inn to nye klassesett for skoler og undervisning. Det er 30 eksemplar av hver tittel. Begge passer for mellomtrinnet, aldersgruppen 9-12 år.

Publisert 05.12.2019

Hvordan er det å reise Finnmark rundt uten sertifikat? Forfatter Kathrine Nedrejord har vært på en omfattende turné i Finnmark i regi av Bokåret2019. Hun startet turnéen i Alta den 21.10. Hadde et par små opphold før hun avsluttet sin rundreise den 14.11 med etappen Kautokeino - Paris. Hun har besøkt by og bygd, kyst og innland. Litt av en tur for en som har sertifikat, og et enda større prosjekt for en som må belage seg mest på kollektivtransport.

Publisert 19.11.2019

«Å bli bokbadet» er noe alle forfattere vet hva er, og publikum vet hva de kommer til. I hovedsak er et barnebokbad det samme. Den største forskjellen er at det er barn eller ungdom som intervjuer forfatteren. Det som er viktig er kvaliteten på samtalen og den prosessen barn og ungdom går i gjennom i forkant.

Publisert 07.11.2019

Arbeidsstipendet skal deles ut til en forfatter som skriver skjønnlitteratur og er bosatt i Nord-Norge. Forfatteren må være innkjøpt av Norsk kulturråd eller være medlem i en forfatterorganisasjon. Søknadsskjemaet, som åpnet 7. november, ligger på Finnmark fylkeskommunes nettsider. Søknadsfristen er 1. februar 2020.

Publisert 08.10.2019

Sunniva Knutsen er ansatt som ny fylkesbiblioteksjef i Finnmark.

Mads Munkvold
Rådgiver