Språk

 

Arbeidsstipend for nordnorske forfattere lyses ut

Arbeidsstipendet skal deles ut til en forfatter som skriver skjønnlitteratur og er bosatt i Nord-Norge. Forfatteren må være innkjøpt av Norsk kulturråd eller være medlem i en forfatterorganisasjon. Søknadsskjemaet, som åpnet 7. november, ligger på Finnmark fylkeskommunes nettsider. Søknadsfristen er 1. februar 2020.

Klikk for stort bildeKjersti Kollbotn, mottaker av arbeidsstipendet for 2019, og Sigrid Ina Simonsen, fylkesråd for kultur og næring i Troms, under utdelingen av arbeidsstipendet.     

Klikk for stort bildeHovedutvalgsleder Geir Ove Bakken Ekaterina Golitsyna/Finnmark fylkeskommune   «Jeg er stolt av at vi har fått til et årlig arbeidsstipend på 100 000,- for nordnorske forfattere. At de tre nordnorske fylkeskommunene har gått sammen om dette gjør at vi får løftet frem nordnorske forfattere. Arbeidsstipendet gir dem mulighet til å sette av tid til å fokusere på skrivingen. Det er veldig viktig,» sier hovedutvalgsleder for kultur og samferdsel i Finnmark, Geir Ove Bakken. 

 

Juryen for arbeidsstipendet 2020 vil bestå av forfatterne Cecilie Løveid og Anne Oterholm, og en representant fra fylkesbibliotekene i Nord-Norge. Løveid og Oterholm underviser begge i skrivekunst, henholdsvis ved Skrivekunstakademiet i Hordaland og på forfatterstudiet i Tromsø

 

Arbeidsstipend for nordnorsk litteratur på 100 000 kroner ble etablert av Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge som et tiltak i Nordnorsk litteraturstrategi 2017-2021. De tre nordnorske fylkesbibliotekene har ansvaret for å følge opp Nordnorsk litteraturstrategi. Arbeidsstipendet er tidligere delt ut til Kristin Bjørn (2018) og Kjersti Kollbotn (2019).