Årets arbeidsstipend for litteratur til Ingvild Holvik

Klikk for stort bildeIngvild Holvik, mottaker av årets arbeidsstipend for skjønnlitterære forfattere. Hanne H. Lille/TFFK

Arbeidsstipendet for litteratur gikk i år til forfatteren Ingvild Holvik i sterk konkurranse med 17 andre søkere. Fylkesråd for plan, økonomi og kultur, Anne Toril Eriksen Balto (Sp) overrakte stipendet og sier at mener det høye søkertallet bekrefter behovet for et regionalt arbeidsstipend for forfattere.

Ingvild Holvik er født i 1976 i Bergen, men gjorde tromsøværing av seg for lenge siden. Hun er overveldet av de gode ordene og tar tildelingen som en bekreftelse på en slags tilhørighet på at det er er her hun skal bo og jobbe.

Arbeidsstipendet på kroner 100 000 er et av tiltakene i Den nordnorske litteraturstrategien som ble vedtatt i 2017 av de nordnorske fylkestingene. Vilkåret for å få arbeidsstipend er at forfatteren skriver skjønnlitteratur, og bor og arbeider i Nord-Norge.

Les mer om forfatteren og bakgrunn for tildelingen på nettsiden til Troms og Finnmark fylkeskommune.

Klikk for stort bildePrisvinneren flankert av Kirsti Saxi (SV), fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse i Nordland fylkeskommune og Anne Toril Eriksen Balto (Sp), fylkesråd for plan, økonomi og kultur i Troms og Finnmark fylkeskommune. Per Ivar Somby