Barnas bokfest 2018 er i gang

Alta kulturskole sørget for en sprelsk og miljøbevisst danseunderholdning under Finnlitts festivalåpning for barn. Den offisielle åpninga ble foretatt av ordfører i Alta, Monica Nielsen, som hev seg inn i dansen sammen med barna.
Ordføreren og Kulturskolen dans2 - Klikk for stort bilde

- Vi gleder oss stor til litteraturfestivalen, sa Monica Nielsen i sin åpningstale. Jeg har gledet meg siden hundekjører Marit Beate Kasin kom med den litterære stafettpinnen fra Kirkenes i 2016.

Finnmark internasjonale litteraturfestival (Finnlitt) arrangeres vekselvis i Alta og Kirkenes. Stafettpinnen fra Kirkenes til Alta ble sendt med Finnmarksløpet. Ordførerne i de to byene sender og tar imot stafettpinnen.

Finnmark fylkesbibliotek arrangerer Finnmark internasjonale litteraturfestival annen hvert år. Festivalen går over fire dager, og har i år 60 arrangementer, og det er noe for alle aldersgrupper. Programmet i år har et stort fokus på barn og unge.

- Det at barn og unge får et så stort fokus er både riktig og viktig, mener Nielsen. Hun lot seg imponere av Alta kulturskole som underholdt, og inviterte både henne og barna til å danse til Blekkulfs miljødetektivsang "Bruk hodet".

Ordføreren åpner litteraturfestivalen med Ærlig talt! - Klikk for stort bilde

Stolt fylkesbiblioteksjef

Heikki Knutsen som er fylkesbiblioteksjef i Finnmark er veldig stolt.

- Det er viktig at alle barn får muligheten til å delta på våre arrangement, derfor er alt for barn gratis. Det handler også om leselyst. Vi ønsker å skape leselyst fra tidlig alder, sier Knutsen. Han roser Alta bibliotek  for den formidabel innsats de har gjort, ikke minst for barna.

Festivalen arrangeres i tett samarbeid med bibliotekene i festivalbyene. Det er tredje gang festivalen arrangeres i Alta.

I 2018 er temaet Ærlig talt! om sannhet og løgn i livet og litteraturen. Uttrykket Ærlig talt! brukes i diskusjoner for å gi uttalelsen ekstra tyngde når man skal si sin ærlige mening. Gjerne med et toneleie av indignasjon og irritasjon over noe man er uenig i, men like gjerne med et ønske om å formidle en sannhet. Ikke minst er folk fra vår landsdel kjent for å ta bladet fra munnen og ikke legge fingrene imellom. Ærlig talt!

Her er årets program.

Kulturskolen og Heikki1 - Klikk for stort bilde