Språk

 

Bibliotekarer fra Norge og Russland samles

10.-13. oktober arrangeres konferansen Kulturkoordinater i Nord, med Finnmark fylkeskommune som hovedarrangør. Konferansen finner sted i Murmansk og er også en markering av 30-års jubileet for samarbeidet mellom Finnmark fylke og Murmansk Oblast. Målet med konferansen er kompetanseheving, erfaringsutveksling og videre samarbeid.

Fagmøte for russiske og norske bibliotekarer under Finnmark internasjonale litteraturfestival 2016 - Klikk for stort bildeFagmøte for russiske og norske bibliotekarer under Finnmark internasjonale litteraturfestival 2016 Sonja Siltala Bibliotekutvikling har fått en egen sesjon på programmet. Der vil Jørgen Betten, biblioteksjef på Nesseby bibliotek og Bokbussen Tana/Nesseby, holde innlegg om utfordringer for små bibliotek i forbindelse med utviklingen av bibliotekets rolle fra boklager til aktiv formidler. Grethe Johannessen, biblioteksjef på Hammerfest bibliotek, skal ha et innlegg om hvordan oppfylle de lovpålagte kravene til hva et folkebibliotek skal være.

 

Bibliotekarer fra Murmansk fylkes vitenskapsbibliotek og Murmansk regionale barne- og ungdomsbibliotek vil ha presentasjoner om bibliotek og kulturell turisme og om litterære relasjoner mellom Norge og Russland. Avslutningsvis er det satt av tid til diskusjon om fremtidige samarbeidprosjekter.

 

Forfatter og journalist Trude Teige er med til Murmansk. Fylkesbiblioteksjef Heikki Knutsen vil ha en forfattersamtale med henne.

 

Program for biblioteksesjonen:

“Bibliotekutvikling og kompetanse for et utadrettet og moderne bibliotektilbud”

Murmansk fylkes vitenskapsbibliotek, Murmansk regionale barne- og ungdomsbibliotek og Finnmark fylkesbibliotek. Moderatorer: Spesialbibliotekar Luybov Kochergina og rådgiver Veronicha Angell Bergli

 

“Fra boklager til aktiv formidler, utfordringer for små kommuner”

Ved biblioteksjef Jørgen Betten, Unjárgga girjerájus/Nesseby bibliotek

 

“Hammerfest bibliotek: Hold karusellen, vi skal på”

Ved biblioteksjef Grethe Johannessen, Hammerfest bibliotek

 

“Bibliotek og kulturell turisme: Fordeler og ulemper”

Ved assisterende direktør Marina Yolkina, Murmansk regionale barne- og ungdomsbibliotek

 

“Litterære relasjoner mellom Finnmark og Murmansk”

Ved spesialbibliotekar Lyubov Kochergina, Murmansk fylkes vitenskapsbibliotek

 

“Barents Library 2.0”

Finnmark fylkesbibliotek ved rådgiver Veronicha Angell Bergli

Forslag til fellesprosjekter fra Murmansk fylkes vitenskapsbibliotek

Fant du det du lette etter?