Bokbussen avvikles ved årsskifte

Etter 30 års drift takker Girjebusse Kárášjohka/ Ohcejohka/ Porsáŋgu for seg. Bokbussen Karasjok/Utsjok/Porsanger parkeres for godt ved årsskiftet, men før den tid skal 30-årsjubileet markeres.

Klikk for stort bilde Sonja Siltala

Bokbussen feirer 30- årsjubileum 9.oktober i år, samme dag som kong Olav i 1989 åpnet Sametinget i Norge. En stor og høytidelig dag, hvor også den felles interkommunale samiske bokbussen i kommunen Karasjok og Utsjok i Finland, hadde første kjørerute i Utsjok, skriver Bokbussen Karasjok/Utsjok/Porsanger i en pressemelding.

Bokbussen vil markere sin 30 årsdag ved å ha et stopp utenfor Karasjok bibliotek onsdag 9. oktober kl. 9.00-15.00, hvor det blir mulig for alle å komme og besøke bussen. Med enkel bevertning, kaffe og kake. Det blir også markering av bokbussen med et stopp i sentrum i Lakselv og Utsjok, når bussen har rutekjøring der.

Takk for samarbeidet!

Finnmark fylkesbibliotek gratulerer Bokbussen med 30-årsjubileum! Klikk for stort bildeMorten Jentoft var på en bokbussturné under Finnlitt2018. Bildet er fra stoppet ved Alta museum. Sonja Siltala

Samtidig må vi si at det er svært trist at Bokbussen Karasjok/Utsjok/Porsanger parkerer for godt 31.12.2019

Takk for samarbeidet vi har hatt disse årene. Et spesielt godt minne er da bokbussene i Finnmark var samlet på Finnlitt2018 og at dere tok litteraturfestivalen ut til forskjellige steder i Alta kommune.

Bokbussen Karasjok/Utsjok/Porsanger har vært en god samarbeidspartner i Finnmarksbibliotekene og har vært en viktig formidler av samisk litteratur innimellom alle andre medier på stoppestedene i kommunene.

Bokbussen/girjebusse

Det var kommunene Karasjok og Utsjok som startet samarbeidet om bokbussdrift. Porsanger kommune kom med i 1992. I de tre siste årene har bokbussen også hatt et stopp på Kokelv oppvekstsenter i Kvalsund kommune.

I løpet av de 30 årene har bokbussen hatt 342 709 registrerte utlån og kjørt over 690 000 kilometer til sammen i samarbeidskommunene.

Bokbussens lengste ruter har blant annet vært til Suošjávri og Váljohka i Karasjok, Nuorgam og Gámasmohkki i Utsjok og Smørfjord og Mårnes i Porsanger, og Kokelv i Kvalsund kommune. På sine ruter har bussen besøkt gårder, hus, skoler. barnehager, institusjoner og sykehjem.

Bokbussen Tana/Nesseby fortsetter sin drift.