Fagdag om skolebibliotek

BibliotekArtikkel.jpg - Klikk for stort bilde Finnmark fylkesbibliotek inviterer rektorer, skoleledere, skolebibliotekarer og skolebibliotekansvarlige til fagdag om skolebibliotek tirsdag 10. april på fylkeshuset i Vadsø.

I forskrift til Opplæringsloven heter det at «Skolen skal ha skolebibliotek med mindre tilgang til skolebibliotek er sikra gjennom samarbeid med andre bibliotek.»

Nasjonal og internasjonal forskning viser at barn og unge som leser variert skjønnlitteratur på skolebiblioteket og i klasserommet utvikler et engasjement for lesing og deler sine leseropplevelser.

Studier viser også at godt utbygde skolebibliotek og partnerskap mellom lærere og bibliotekarer er avgjørende for å utvikle en kultur for lesing i skolen.

Kaffe og frukt

10:00 – 10:05

10:05 – 13:00

Leseglede på timeplanen
ved Even Tronstad Sagebakken, rektor Spangereid skole

13:00 – 13:45

Lunsj

13:45 – 14:30

Kommunal koordinator for skolebibliotek: Skolebibliotekets potensiale som en integrert del av skolens pedagogiske arbeid
ved Astrid Heimen, Alta ungdomsskole

14:45 – 15:15

Skolebibliotek: lokale suksesshistorier – nasjonal stillstand?
ved Veronicha Angell Bergli, rådgiver Finnmark fylkesbibliotek

15:30 – 15:45

Sett fra biblioteksjefen
ved Ragnhild Måsø, biblioteksjef Deanu girjerádju/Tana bibliotek

15:45 – 16:00

Fagforum: slik samarbeider bibliotekene i videregående skole
ved Frøydis Totland, Koordinator for Fagforum for skolebibliotekarer i Finnmark

Middag

Påmelding kan sendes på e-post til anne.thuv@ffk.no, med navn, arbeidssted, om du/dere deltar på middag og ev. matallergier. Påmelding innen 5. mars.