Finnmark visuelle historie trenger bidrag fra befolkningen!

Mange av seriene mangler viktig informasjon. Fotoarkivet er avhengig av folk som vil være med å sikre Finnmarks historie med fakta og historier knyttet til bildene.

Vi har samlingsansvar for hele Finnmark og vi publiserer bildeserier i vår portal i Digitalt Museum (DM). DM har mange faste bidragsytere som skriver til oss med ny informasjon i kommentarfeltet under bildene. Kommentarene får vi direkte på mail og vi oppdaterer informasjonen fortløpende hver dag. Vi trenger likevel flere bidragsytere med lokalkunnskap om bildene våre!

Påskequiz:
Fotoarkivet har tradisjonen tro valgt å markere påsken med bilder fra vårt rikholdige arkiv om Finnmarks visuelle historie.

I år introduserer vi en liten påskequiz som er starten på en digital dugnad hvor vi inviterer alle til å hjelpe oss med informasjon om historiske bilder.

Vi vet at mange av dere er aktive på lokale FB-sider og vi håper nå å få flere til å bidra i portalen vår i Digitalt Museum. Der inne finner du 14.000 bilder fra hele Finnmark.

4 dager i løpet av påsken vil vi legge ut et bilde med spørsmål.

Følg linken fra FB og rett inn i Digitalt Museum og skriv til oss i kommentarfeltet dersom du har informasjon om bildene våre.

• Alle bilder er tatt av Vadsøfotografen Ole Zahl Mölö som fotograferte i Varanger og Øst-Finnmark i perioden 1967-1973.

De som bidrar vil bli med i en trekning vi gjør etter påske. Vinnerne av hver quiz blir kontaktet og kan fritt velge et bilde fra Digitalt Museum som premie.

Bildet får de 4 vinnerne tilsendt i posten i størrelse A4.

Vi fortsetter den digitale dugnaden med nye og gamle serier etter påske, så følg med på våre FB-sider!