Språk

 

Ny fylkesbiblioteksjef

Sunniva Knutsen er ansatt som ny fylkesbiblioteksjef i Finnmark.

Klikk for stort bilde Sonja Siltala     

Sunniva Knutsen er bibliotekar og har jobbet ved Finnmark fylkesbibliotek de siste fem årene. Både som rådgiver i litteraturformidling og som koordinator for Finnmark internasjonale litteraturfestival, Finnlitt. Hun har sammen med Jorun Jakola vært konstituert og delt på stillingen som fylkesbiblioteksjef siden i sommer. Hun overtar etter Heikki Knutsen som har begynt som leder for dokument og service på fylkeskommunen. 

– Nå får jeg muligheten til å lede Finnmark fylkesbibliotek inn i sammenslåingen med Troms. En ganske så stor oppgave og ansvar – det blir utvilsomt lærerikt, samtidig som det blir utfordrende.

Fylkesbiblioteksjefen leder arbeidet ved fylkesbiblioteket med til sammen 13 ansatte og rapporterer til assisterende plan- og kultursjef. Fylkesbiblioteket er samlokalisert med Vadsø bibliotek og Scene Finnmark i moderne lokaler i sentrum av Vadsø.

–  Jeg har alltid likt å jobbe på fylkesbiblioteket. Jeg mener vi har en stor og viktig arbeidsoppgave som regional bibliotekutvikler. Uten fylkesbiblioteket hadde det ikke vært regionsamarbeid mellom folkebibliotekene, forfatterturnéer under overskriften På kanten av myra eller Finnmark internasjonale litteraturfestival.

Den nyansatte fylkesbiblioteksjefen gleder seg til ta fatt på spennende arbeidsoppgaver i en krevende tid. 

– Vi har gode kollegaer i hele landsdelen (og hele Norge), og vi vil jobbe for å utvikle bibliotekene i hele regionen. I Finnmark skal vi samtidig fortsette å ta vare på og formidle Finnmarks historie i Finmarksbiblioteket, med foto, privatarkiv og mediesamling.  

Kontaktpersoner

Sunniva Knutsen
Ass. fylkesbiblioteksjef
78 96 59 25