Språk

 

Nye ansatte

De siste ukene har vi fått flere nye medarbeidere. Vi ønsker dem velkommen og lykke til med arbeidet!

Klikk for stort bilde

Kari Lund Johnsen fra Vadsø er ansatt som vikar for Veronicha Angell Bergli. Kari er utdannet lærer, men samler for tiden erfaring fra andre jobber. Hun er glødende opptatt av språk og litteratur.

- Jeg har lenge ønsket å prøve ut en jobb på bibliotek, som er en viktig kulturbærer- og utvikler, samt demokrati- og formidlingsarena. Jeg syns det er særlig spennende med den nye satsingen på dataspill, og formidlingen av denne typen kulturuttrykk. Jeg gleder meg også veldig til Finnlitt

 

 

 


Klikk for stort bildeSiri Vikse fra Haugesund er ansatt som rådgiver. Siri er utdannet bibliotekar og skal jobbe med blant annet Finmarksbiblioteket. Hun har alltid vært glad i nye utfordringer og ser fram til å utforske Finnmark. 

- Jeg er opptatt av formidlingsoppdraget til bibliotekene. Det å få lov til å jobbe med Finmarksbiblioteket ser jeg på som en kjempefin mulighet både til å lære meg mer om historien til Finnmark, og å få muligheten til å formidle den. Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med alle folkebibliotekene i regionen!   

 

 

 


Klikk for stort bilde Claus Pettersen er fra Nesseby og jobber ved Tana Museum, som samlingsforvalter. I tillegg til dette skal han ut oktober jobbe hos oss i en deltidsstilling. Han skal jobbe med innsamlingsprosjektet "Vi er også her! Synliggjøring av glemte grupper". Prosjektet tar sikte på å spore opp og samle inn arkivmateriale etter utvalgte underrepresenterte grupper. Disse gruppene er østsamer, fiskerbønder, utenlandske minoriteter og reindriftssamer.  

Claus sier følgende om å skulle jobbe hos oss:  - Jeg syns det er spennende å få kjennskap til innsiden av fylkesbiblioteket og få kjennskap til dets indre liv, og møte dem som jobber der. Det er flott å få jobbe tettere med de andre arkivinstitusjonene i Finnmark, og prosjektet jeg skal jobbe med er viktig og spennende!

 

Alle foto: Evy Andersen