Språk

 

Nye klassesett!

 Vi har kjøpt inn to nye klassesett for skoler og undervisning. Det er 30 eksemplar av hver tittel. Begge passer for mellomtrinnet, aldersgruppen 9-12 år. 

Buffy By er talentfull – av Ingeborg Arvola Klikk for stort bildeBuffy By og ANKH - Mumiene våkner Sonja Siltala   

Buffy BY går i klasse 6B på Refstad skole på østkanten i Oslo. Boken er skrevet som hennes selvbiografi, som hun skriver på skolen. Her kommer det fram hvordan hun lever under fattigdomsgrensen i rike Oslo, og hvilke utfordringer det gir når hun oppdager talentet sitt – som  er å kjøre slalåm. Buffy er ei jente det er lett å like, og Arvola formidler en velfungerende klasse bestående av elever med foreldre fra mange ulike land. Boken er illustrert av Nora Brech, med humoristiske svart-hvitt-tegninger.  

Ingeborg Arvola er født i Honningsvåg, og oppvokst i Sør-Varanger og Tromsø. Hun debuterte i 1999 med voksenromanen Korellhuset, og har siden gitt ut 16 bøker. Disse er romaner, novellesamlinger og prosa. Hun skriver for både barn og voksne. Bøkene er gitt ut på Cappelen Damm.  

 

ANKH – Mumiene våkner – av Monika Steinholm og Tonje Clausen 

Markus er foreldreløs og bor hos oppfinnertanten sin. En dag bestemmer vikarlæreren at han skal være på gruppe sammen med Rulle, klassens fotballstjerne, og Sara, den inneslutta jenta, når klassen skal på museumsutflukt. Der får de høre om den mystiske Skorpionkongen. Hele verden står i fare når graver på kirkegården blir gravd opp og folk vandrer rundt, utkledd som mumier. Kan Skorionkongen ha en forbindelse til alle de mystiske tingene som skjer? De tre elevene blir innblandet i et farlig spill, og det er kun dem som kan redde verden. Mumiene våkner er den første boka i thrillerserien ANKH. Den er en tegneserieroman, illustrert av Tonje Clausen.  

Monika Steinholm (f. 1983) er fra Tromsø. Hun har gitt ut tre bøker i ANKH-serien, og jobber med den fjerde. Hun har tatt et toårig forfatterstudium ved Universitetet i Tromsø, og har tidligere hatt tekst på trykk i Signaler 2012 (Cappelen Damm). Hun var også en av 13 som fikk novellen sin med i novellesamlingen Ekstremisme (2012), etter en konkurranse utlyst av Bokvennen. Hun har gitt ut ungdomsbøkene Fuck verden (2015), Nærmere kommer vi ikke (2016) og Under snøen (2017). ANKH-serien utgis av Pitch Forlag.