Nytt utlånssystem for e-bøker - vi går fra eBokBib til BookBites

Vi går fra eBokBib til BookBites for lån av e-bøker og e-lydbøker. Fra 2. desember er dette den nye e-bokplattformen med Biblioteksentralen som leverandør. Finnmark fylkesbibliotek har sammen med folkebibliotekene inngått en avtale med BookBites. Reserveringer fra eBokBib blir overført til Bookbites, mens pågående lån ikke blir overført. Du får mulighet til å lese ferdig påbegynt boka i eBokBib. Hvis du støter på problemer eller har spørsmål, kontakt ditt lokale bibliotek. Eller send oss en e-post.

Klikk for stort bilde

BookBites er en app som lar deg lese ebøker og høre e-lydbøker. Appen brukes på både iOS og Android, smarttelefoner og nettbrett.
Her kan du laste ned appen

Hva må du gjøre for å skaffe deg BookBites?

• Opprett bruker med din e-post og et passord. Velg ditt bibliotek og legg inn informasjon om lånekortet ditt.

• Du logger på med lokalt eller nasjonalt lånenummer og pinkode. Du er alltid pålogget selv om du lukker appen.

• Du kan låne 5 samtidige lån og levere inn før forfallsdato (ved å trykke på krysset i høyre hjørne på den lånte boken). Ved forfallsdato forsvinner tilgangen. Lånetiden er 28 dager pr. lån.

• BookBites har leseverktøy som lar deg endre skriftstørrelse, linjeavstand, skrifttype og fargebakgrunn. Du kan få ordforklaringer og få ordene lest høyt. Og du kan markere og utheve tekst og skrive merknader. For e-lydbøker kan du velge lyttehastighet og spole frem og tilbake. Du kan også stille inn tid for når den skal slåes av, som gjør BookBites mer brukervennlig en eBokBib.

Hvordan oppretter du bruker i BookBites?

Kom i gang med BookBites

Lesing i BookBites

Publisert 07.11.2019

Arbeidsstipendet skal deles ut til en forfatter som skriver skjønnlitteratur og er bosatt i Nord-Norge. Forfatteren må være innkjøpt av Norsk kulturråd eller være medlem i en forfatterorganisasjon. Søknadsskjemaet, som åpnet 7. november, ligger på Finnmark fylkeskommunes nettsider. Søknadsfristen er 1. februar 2020.

Publisert 08.10.2019

Sunniva Knutsen er ansatt som ny fylkesbiblioteksjef i Finnmark.

Publisert 07.10.2019

Etter 30 års drift takker Girjebusse Kárášjohka/ Ohcejohka/ Porsáŋgu for seg. Bokbussen Karasjok/Utsjok/Porsanger parkeres for godt ved årsskiftet, men før den tid skal 30-årsjubileet markeres.

Publisert 16.09.2019

Som bibliotekar har jeg troa på litteraturens kraft. Jeg har troa på boka både som døråpner og inngangsport, så vel som et bindeledd. Gjennom skjønnlitteraturen, dikt, reiseskildringer, men også gjennom populærfaglitteraturen kan vi bli tatt med inn i et annet lands kultur og historie. Gjennom skildringer av mennesker, følelser og lukter, kan det som før opplevdes fremmed og rart bli nærere og mer kjent.

Publisert 12.09.2019

Det legges vekt på bibliotekenes viktige rolle som arena for kunnskap, dannelse og kritisk tekning i nasjonal bibliotekstrategi 2020-2023, Rom for demokrati og dannelse. Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet har gått sammen om en felles satsing for å styrke norske bibliotek.

Publisert 03.09.2019

Sommerles.no er over for i år, og arbeidsgruppa kan nok en gang glede seg over rekordstor deltakelse.
Lesekampanjen får barn til å lese bøker. Unge finnmarkinger har lest godt over 2 millioner boksider i sommer.

Publisert 28.08.2019

Både Asbjørn Jaklin og Mari Moen Holsve er på turné i Finnmark denne uken.

Publisert 20.08.2019

"Kulturrabulisten" og folkekjære Trygve Hoff hylles gjennom turnésamarbeid mellom Scene Finnmark og Finnmark fylkesbibliotek.

Publisert 05.08.2019

Utstillingen og innsamlingen i Kunes var en stor suksess. Fotoarkivet har fått inn nærmere 1000 nye bilder fra Laksefjord-området.

Publisert 17.07.2019

Under innsamlingsdagene i Båtsfjord i mai fikk fotoavdelingen med seg et rikholdig fotoarkiv etter Olav Arne Johannessen. Tre pappesker full av fotografier, lysbilder, smalfilm og negativer fra slutten av 1950-tallet frem til 1970-tallet.

Mads Munkvold
Rådgiver