Språk

 

På sporet av en litterær finnmarkskanon

Illustrasjonsfoto Finnmarkskanon - Klikk for stort bilde

Rønnaug Ryssdal, spesialrådgiver ved Finnmark fylkesbibliotek, skal på turné til bibliotek i Finnmark med prosjektet "På sporet av en litterær finnmarkskanon". Prosjektet er støttet av Fritt Ord. 

Finnmarkskanon

Rønnaug Ryssdal har tatt et dypdykk i litteratur fra og om Finnmark for å finne litteratur som er verdig en litterær finnmarkskanon. Med litterær finnmarkskanon mener vi en liste over bøker om og fra Finnmark som har hatt – eller kan få – betydning for mange over tid, som peker seg ut ved at de er gode og originale og sier noe viktig og vesentlig om Finnmark og om tida de ble til i, og som kjennes viktig for nåtidsleseren i 2018. 

 

Klar for turné til bibliotek i FinnmarkRønnaug Ryssdal, rådgiver ved Finnmark fylkesbibliotek. - Klikk for stort bilde

Rønnaug er nå klar til å dele sine funn med publikum. I vår besøkte hun Sør-Varanger bibliotek og Gamvik folkebibliotek. I september og oktober besøker hun flere bibliotek. En litterær finnmarkskanon er ikke et skrivebordsprosjekt for én person, den skal være gjenstand for samtale og diskusjon og gjerne heftig engasjement blant folk flest. Hun oppfordrer derfor publikum til å lese selv og komme med forslag.

 

Finnmark internasjonale litteraturfestival

Under Finnmark internasjonale litteraturfestival, Finnlitt, blir det oppsummering med professor em. i nordisk litteraturvitenskap Nils Magne Knutsen, som vil gi sitt syn på hvilke tekster som fortjener sin plass i en finnmarkskanon.

Finnlitt 2018 er i Alta 31. oktober - 3. november.

 

Turnéplan

Porsanger: mandag 17. september kl. 18

Alta: tirsdag 18. september kl. 19

Hasvik: onsdag 19. september kl. 18

Lebesby: tirsdag 25. september kl. 18

Nesseby: onsdag 26. september kl. 18

Vadsø: tirsdag 9. oktober kl. 18

Hammerfest: torsdag 11. oktober kl. 18

Fant du det du lette etter?