Søk forfatterstipend på 100.000

Nå kan nordnorske forfattere søke arbeidsstipend for 2019. Oppfyller du kriteriene? Send søknad innen 1. februar 2019.

Arbeidsstipendet deles ut til en forfatter som skriver skjønnlitteratur og er bosatt i Nord-Norge. Forfatteren må være innkjøpt av Norsk kulturråd eller være medlem i en forfatterorganisasjon.

Arbeidsstipendet for 2019 skal deles ut under Festspillene i Nord-Norge i Harstad.

Søknadsskjema finner du her.

Juryen

Juryen for arbeidsstipendet 2019 vil bestå av forfatterne Cecilie Løveid og Anne Oterholm, og Heikki Knutsen som er fylkesbiblioteksjef i Finnmark.

– Vi er veldig glade for å ha fått Cecilie Løveid og Anne Oterholm med i juryen. De er begge erfarne og anerkjente forfattere som også underviser i skrivekunst, henholdsvis ved Skrivekunstakademiet i Hordaland og på forfatterstudiet i Tromsø” sier Knutsen.

Bakgrunn

Arbeidsstipend for nordnorsk litteratur på 100 000 kroner ble etablert av Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge som et tiltak i Nordnorsk litteraturstrategi 2017-2021. De tre nordnorske fylkesbibliotekene har ansvaret for å følge opp Nordnorsk litteraturstrategi.

Søknad

Søkeren skal benytte elektronisk søknadsskjema for arbeidsstipend. Søkeren må laste opp fullstendig CV og må gi en beskrivelse for hvordan stipendet skal brukes. Søknaden skal inneholde et upublisert tekstutdrag på inntil 20 sider som lastes opp i søknadsskjemaet. Søknadsfrist 1. februar 2019.

Anne Thuv
Rådgiver