Språk

 

Vellykket innsamling og utstilling under Kunesdagan 25-27.juli

Utstillingen og innsamlingen i Kunes var en stor suksess. Fotoarkivet har fått inn nærmere 1000 nye bilder fra Laksefjord-området.

Klikk for stort bildeHunde-Per | Foto: Evy AndersenFotoarkivar Evy Andersen deltok på Kunesdagene og hadde med seg en utstilling med Richard Berghs bilder fra 1960-tallets Kunes og Veidnes.   Utstillingen var godt besøkt alle dager. Det var en jevn strøm av folk som engasjert fortalte sine historier rundt bildene. Mange hadde tatt med egne bilder til innsamlingsprosjektet  «Sikring av Finnmarks analoge fotomateriale etter 1950». 

 

Foto fra Kunes skole

Per Sørflaten (Hunde-Per), Edmund Johansen, Eli Johansen, Jan Ove Midlang, Gisle Stenersen, Randi Jessen, Inger Marie Hoem bidro med både bilder og gode historier. Hele Kunes skoles fotoarkiv er blitt digitalisert. Det består av 7 ringpermer med bilder fra skolehistorien fra 1946 og frem til skolen ble nedlagt.

 

En stor samling bilder tatt av selveste Hunde-Per

Hunde-Per, Per Sørflaten, var den første som startet med opplevelsesturer med hundespann i Finnmark. Per bor fortsatt på kanten av Laksefjordvidda i sommerhalvåret, i sin selvbygde gamme «Jervetun» med hundegården «Ulebua». Han har vokst opp på Svalbard på 50-tallet hvor foreldrene drev fjøset med kyr, griser og høns. Vi fikk låne hele fotoarkivet fra hans liv, oppveksten på Svalbard, livet som sjømann og sjefsmaskinist på store båter, som oppsynsmann på Lille Måsevann kraftstasjon og som hundekjører på Finnmarksvidda. Det er mye å glede seg til i denne samlingen!