Språk

 

Nytt utlånssystem for e-bøker - vi går fra eBokBib til BookBites

Vi går fra eBokBib til BookBites for lån av e-bøker og e-lydbøker. Fra 2. desember er dette den nye e-bokplattformen med Biblioteksentralen som leverandør. Finnmark fylkesbibliotek har sammen med folkebibliotekene inngått en avtale med BookBites. Reserveringer fra eBokBib blir overført til Bookbites, mens pågående lån ikke blir overført. Du får mulighet til å lese ferdig påbegynt boka i eBokBib. Hvis du støter på problemer eller har spørsmål, kontakt ditt lokale bibliotek. Eller send oss en e-post.

Klikk for stort bilde

BookBites er en app som lar deg lese ebøker og høre e-lydbøker. Appen brukes på både iOS og Android, smarttelefoner og nettbrett.
Her kan du laste ned appen 

Hva må du gjøre for å skaffe deg BookBites?

• Opprett bruker med din e-post og et passord. Velg ditt bibliotek og legg inn informasjon om lånekortet ditt.

• Du logger på med lokalt eller nasjonalt lånenummer og pinkode. Du er alltid pålogget selv om du lukker appen.

• Du kan låne 5 samtidige lån og levere inn før forfallsdato (ved å trykke på krysset i høyre hjørne på den lånte boken). Ved forfallsdato forsvinner tilgangen. Lånetiden er 28 dager pr. lån.

• BookBites har leseverktøy som lar deg endre skriftstørrelse, linjeavstand, skrifttype og fargebakgrunn. Du kan få ordforklaringer og få ordene lest høyt. Og du kan markere og utheve tekst og skrive merknader. For e-lydbøker kan du velge lyttehastighet og spole frem og tilbake. Du kan også stille inn tid for når den skal slåes av, som gjør BookBites mer brukervennlig en eBokBib.

Hvordan oppretter du bruker i BookBites?

 

 

Kom i gang med BookBites

 

Lesing i BookBites