Språk

 

Informasjon fra Finnmark fylkesbibliotek

april 2017 

Utkast for Regional bevaringsplan for privatarkiv
Utkast for Regional bevaringsplan for privatarkiv i Finnmark har vært på en høringsrunde i fylket. Fristen gikk ut 21. mars. Plandokumentet sendes til godkjenning til Hovedutvalget for kultur og plan i juni.

 

Sommerles.no
Mye informasjon kommer på Sommerles-bloggen framover. Det er viktig at bibliotekene abonnerer på bloggen – da får dere beskjed om alle nye innlegg direkte på mail. I mars skulle alle registrere kontaktinformasjon om bibliotekene, slik at riktige opplysninger kommer på nettsiden.

Sommerles-logoen er tilgjengelig i Dropbox-mappen www.sommerles.no/promo (samme passord). Snart kommer enda mer spennende i denne mappen.

Kontakt Anne Thuv eller Sunniva Knutsen om dere lurer på noe eller trenger assistanse.

 

Finland 100 år: Forfatterturné for barn med Silja Sillanpää og jubileumskampanje på Facebook
Den finske barnebokforfatteren Silja Sillanpää besøker bibliotek i Finnmark i uke 17, og forteller om å bli forfatter gjennom å leke, lese og skrive. Silja opptrer i Vadsø, Sør-Varanger (Kirkenes og Bugøynes) og Alta. Turnéen er støttet av Finsk-norsk kulturinstitutt FINNO og er en del av markeringen av Finlands 100-årsjubileum i 2017. Mer informasjon finner du i kalenderen på fylkesbibliotekets hjemmeside. Vi minner også om at vår jubileumskampanje på Facebook er godt i gang. Postene finner du med stikkordene #litteraturfrafinland, #suomi100, #finland100.

 

Samisk forfatterturné
Finnmark fylkesbibliotek markerer Tråante 2017. I jubileumsåret skal fylkesbiblioteket organisere en samisk forfatterturne på høsten. Minst tre bibliotek kan inngå i turnéen. Vi trenger noen innspill fra folkebibliotekene (og gjerne andre bibliotek også) i Finnmark og vil jobbe ut fra det bibliotekarene melder inn. Kan alle svare på denne enkle spørreundersøkelsen? Svarfrist 10. april.

 

Søk midler fra Kulturdepartementet
Kulturdepartementet utlyser midler til dialog og tiltak som kan bidra til kunnskapsutvikling og debatt om tros- og livssynspolitiske spørsmål. Søknadsfristen er 15. mai. Les mer her.

 

Litteraturnett Nord-Norge
Nordland fylkesbibliotek har relansert nettsiden www.litteraturnettnordnorge.no

Her finner du oversikt over skjønnlitterære nordnorske forfattere. Siden er stadig under utarbeidelse, og blir stadig bedre. Vi anbefaler alle å teste den ut, og dele den aktivt på nett og i formidling.

 

Stort engasjement for digitalt veiledningstilbud
I juni 2016 undertegnet KS og KMD en intensjonsavtale om utvikling av et kommunalt veiledningstilbud for økt digital kompetanse i befolkningen. Prosjektgruppen, som Finnmark fylkesbibliotek deltar i, hadde sitt første møte mandag 27. februar. Formålet er å bidra til at alle landets kommuner har et veiledningstilbud i grunnleggende digital kompetanse for innbyggere som trenger hjelp til å komme seg på nett og bruke digitale tjenester. Les mer om saken her.

 

Statistikkrapportering
bibliotekstatistikkrapportering ligger informasjon om frister og veiledningsskjema. Når bibliotekene mottar sine brev, kan de logge på statistikkrapportering.nb.no for å registrere fjorårets tall.

Ved spørsmål angående statistikken, registrering, skjema eller behov for utsettelse av levering kontakt Mads Munkvold.

Ta kontakt dersom dere ønsker at fylkesbiblioteket skal legge inn tallene for e-bøker og digitale ressurser for dere.

Fant du det du lette etter?