Språk

 

Informasjon fra Finnmark fylkesbibliotek - desember

Meld deg på bibliotekkonferansen 2019

Finnmark fylkesbibliotek inviterer alle bibliotekansatte i Finnmark til bibliotekkonferansen 2019. smil - Klikk for stort bilde
Konferansen og bibliotekledermøtet avholdes i Murmansk i uke 11 i mars måned. Påmeldingsfrist er 10. januar. Mer informasjon og påmeldingsskjema kommer i desember.
Sjekk at du har gyldig pass. Har du spørsmål kontakt Anne Thuv

Bli med i læringsnettverk for litteraturformidling

Vi har startet et digitalt læringsnettverk for bibliotekarer. Der deler vi leseerfaringer og formidlingstips, og øker vår kjennskap til samlingene. Vi bruker Lesersørvismetoden for å presentere bøker skriftlig og muntlig.
Spørsmål og påmelding sendes til Anne Thuv innen 22. desember. 

Tilbud om turné med Kristin Sørsdal april-mai 2019 Ferrante - Klikk for stort bilde

Vil du ha besøk av forfatter og oversetter Kristin Sørsdal?
Varanger Mållag og Finnmark fylkesbibliotek er i kontakt med Sørsdal om en mulig turné i Finnmark våren 2019. Vil ditt bibliotek ha besøk? Gi tilbakemelding innen 15. januar til Sunniva Knutsen. Skriv også hvilket tidspunkt/uke som passer/ikke passer. Les mer her. (PDF, 330 kB)

Bestill bokpakke til den internasjonale morsmålsdagen 2019

Dagen feires 21. februar over hele verden. Du kan bestille temapakker, plakater og utstillingseffekter fra DFB, det flerspråklige bibliotek. Det er et begrenset antall pakker på hvert tema. Vær tidlig ute med bestillingen. Les mer på www.morsmalsdagen.no  Påmelding til gulnara.bakke@nb.no

Delta i landsdekkende klimafestival

Norsk Klimanettverk inviterer alle bibliotekene i landet til å delta med utstilling/arrangement under den landsdekkende Klimafestivalen§112 i 2019. Meld inn arrangementer/utstillinger, eller egne ideer. Alt er velkommen til den store felles markeringen Klimafestivalen§112 2019. Materiell logo, plakater finner dere på hjemmesiden.

Forfattersentrums nye satser for 2019

Norsk Forfattersentrum oppjusterer de ordinære honorarsatsene med virkning fra 01.01.2019. Dette er minimumssatser og forfatteren står fritt til å be om høyere honorar. Honorarbeløpet må alltid avklares ved inngåelse av oppdraget. Mer informasjon på forfattersentrum sine nettsider.

Nyhetsbrev fra kvensk bibliotektjeneste Kapteinin-joulut-600x454 - Klikk for stort bilde

Kvensk bibliotektjeneste er ute med nyhetsbrev for perioden september – desember 2018.
Les nyhetsbrevet her.

Finlands nasjonaldag 6.desember

Hyvää itsenäisyyspäivää! Gratulerer med dagen!
I år er det 101 år siden Finland erklærte seg uavhengig fra Russland, den 6. desember 1917. Vi har laget en litterær quiz med 10+1 spørsmål for å markere festdagen. Den er tilgjengelig på vår facebookside fra 6.desember.

IBBY Barnebokforum

Overføres fra Lenvik bibliotek 11. desember. Det er fortsatt mulig å melde seg på.
Ta kontakt med Liss J. Leite om du vil delta. Mer informasjon om foreleserne 2018 finner du her.

Finnmark fylkesbibliotek ønsker alle en god advent!

Fant du det du lette etter?