Språk

 

Informasjon fra Finnmark fylkesbibliotek - juni

Symbolbilde Finnmark internasjonale litteraturfestival 2018 - Klikk for stort bilde

Finnlitt: festivalpass 

1. juni startet billettsalget til Finnlitt!

Fremt til 1. august er det mulig å få kjøpt festivalpass til earlybird-pris: kr 800. Kjøp festivalpass på Ticketmaster. 1. august heves prisene for festivalpass til 1000,-. Del på Facebook, og fortell alle lånere at billettsalget er i gang. 

I år koster bibliotekpassene det samme som earlybird-passene. Det enkleste for bibliotekansatte er derfor å kjøpe earlybird-pass på Ticketmaster.

 

Mikromarc-dag i Tana – torsdag 21. juni

Ragnhild Måsø, biblioteksjef i Tana, deler av sine Mikromarc-kunnskaper torsdag 21. juni kl. 11-14. Målgruppen for kurset er nye bibliotekansatte i Finnmark og de som ønsker å lære gode triks. Kurset er gratis, deltakere dekker reise selv. Send påmelding til Sunniva Knutsen.

 

Fritt Ords bibliotekutlysning 

Vi minner om at søknadsfristen for Fritt Ords bibliotekutlysning er 29. juni. Les mer om utlysningen her.

 

Skrive- og dramaleir

Ungdommer fra Finnmark inviteres til å bli med på skrive- og dramaleiren som Nordland fylkesbibliotek arrangerer. Se mer informasjon her, her finner dere også brosjyrer som kan skrives ut og distribueres.

 

Leseaksjoner fra Foreningen !les

Det er fortsatt mulig å melde seg på høstens leseaksjoner fra Foreningen !les.

Bokslukerprisen er en leselystpris hvor elever på mellomtrinnet kårer den beste norske boka utgitt for aldersgruppen 10-12 år. Les mer om Bokslukerprisen her. Påmelding her.

tXt er en leseaksjon i ungdomsskolen. Den inneholder en antologi med utdrag fra norske og oversatte skjønnlitterære ungdomsbøker utgitt i 2017 og 2018. Les mer om tXt-aksjonen her. Påmelding her.

Rein tekst er en aksjon i videregående skole. I Rein tekst-antologien finner dere utdrag fra noe av den beste norske og oversatte skjønnlitteraturen og sakprosaen utgitt i 2017 og 2018. Les mer om Rein tekst her. Påmelding her.


Bruk av den nye profilen

23. mai arrangerte vi lyd/bildemøte hvor vi snakket om bruk av den nye profilen, og tips og triks. Her er noen stikkord fra møtet:

  • Ta i bruk profilen i dag!
  • Ta vare på alle opprinnelige filer
  • Lag en egen mal med ditt biblioteks logo og kommunevåpen
  • Prøv dere fram og bruk profilhåndboken
  • Skal du lage bokmerker eller header til nettside? Ta kontakt med Anne Thuv
  • Lurer du på noe om profil og bruk, ta kontakt med Anne Thuv

 

Skrivekurs

Kristi Kinsarvik har laget et skrivekurs for de som ønsker å skrive godt om sin barndom og familie. Målgruppen er de som vil ta vare på fortida for de nærmeste. Kurset varer en formiddag eller en kveld. For mer informasjon se Kristis nettside.

 

 

God sommer!

Fant du det du lette etter?