Informasjon fra Finnmark fylkesbibliotek

november 2017

Arkivdagen

Den årlige nordiske Arkivdagen markeres ved Finnmark fylkesbibliotek lørdag 11. november 2017, kl. 12:00-14:00. Temaet er knyttet til Finlands 100-årsjubileum, og overskriften er «Finland og Norge: Samtid, identitet og samarbeid». Da åpnes fotoutstillingen «Finlendere i Finnmark» produsert av Finnmark fylkesbiblioteks foto- og privatarkivavdeling. Sonja Siltala har stått for fotografering og portrettering av et utvalg finlendere som har flyttet til Finnmark siden 1960. Hun har utarbeidet utstillingen i form av såkalte dobbelttavler. Kjell Dragnes holder foredrag om norske perspektiver på Finland i dag, mens Nils Petter Pedersens innlegg har tittel «Hvordan overlever våre finske røtter i Dobbelttavle av Hilja Bjerk (Båtsfjord 1978 og 2017) - Klikk for stort bildeDobbelttavle av Hilja Bjerk (Båtsfjord 1978 og 2017) Gammelt foto fra privat album. Nytt foto: Sonja Siltala Norge». Det blir også et litterært innslag ved Sirkka A. L. Berg, som leser egne dikt.

Fotoutstillingen «Finlendere i Finnmark» vises også på Porsanger bibliotek i forbindelse med et arrangement onsdag 29.11. kl. 18:00 i samarbeid med Porsanger Norsk-Finsk forening og Porsanger bibliotek. Der vil Rønnaug Ryssdal ha et innlegg om litteratur knyttet til finsk innvandring, mens Sonja Siltala og Helena Maliniemi forteller om utstillingsarbeidet.

Påmelding Sommerles 2018

Nå er det på tide for bibliotekene å melde seg på til Sommerles 2018! Fylkesbiblioteket sender samlet påmelding for kommunene i fylket innen 1. desember 2017. Send mail til Sunniva Knutsen og Anne Thuv med påmelding eller dersom du lurer på noe. På nettsiden vår finner du mer informasjon om Sommerles 2018.

Sommerles har blitt en nasjonal digital lesekampanje. Finnmark er med i arbeidsgruppen som drifter Sommerles i 2018 og 2019. Anita Steigre på Hammerfest bibliotek, Anne Thuv og Sunniva Knutsen fra fylkesbiblioteket er med i arbeidet.

Nordisk bibliotekuke - Uke 46 -Tema: Øyer i Norden

Nordisk bibliotekuke er et prosjekt for skoler, bibliotek og andre kulturinstitusjoner som ønsker å spre høytlesning, leseglede og nordisk litteratur i Norden og de omkringliggende områdene.

Nordisk bibliotekuke består av to hovedarrangementer: Morgengry og Skumringstimen. Morgengry er en høytlesningsstund for barn og unge, mens Skumringstimen er en høytlesningsstund for voksne. Tidspunktene kan tilpasses etter behov. I forbindelse med Finlands 100-års jubileum ønsker Nordisk bibliotekuke å løfte frem den finske litteraturen, derfor er årets utvalgte høytlesningsbøker skrevet av finske forfattere. For mer informasjon se Nordisk bibliotekukes nettside.

Bibliotekkonferansen i Finnmark 2018

Bibliotekkonferansen i Finnmark 2018 blir arrangert 10.-12. april i Vadsø. Temaet for konferansen er Kunnskapsbiblioteket.

Samisk litteraturfestival i Jokkmokk 16.-18.november 2017

Vi tipser om samisk litteraturfestival i Jokkmokk. Listen over medvirkende er lang og imponerende. Se programmet på festivalens nettside.

Leser søker bok – jubileum i 2018

Planlegger dere Leser søker bok-arrangement i 2018, f.eks. samling for leseombud i ditt bibliotek? Sunniva Knutsen fra Finnmark fylkesbibliotek kan gjerne være med på arrangementet og planleggingen, men hun trenger å vite tidspunktet god tid i forveien.

Neste år feirer Leser søker bok 15 år. De legger planer om å ha flere like jubileumskonferanser for leseombud, forfattere, bibliotekarer, lærere, fagfolk. Følg med på deres hjemmeside for mer informasjon.

Base Bibliotek

Vi minner alle bibliotek om å sjekke informasjonen som er registrert i Nasjonalbibliotekets tjeneste Base Bibliotek. Dersom noe er feil eller utdatert kan man logge inn og endre det.