Informasjon fra Finnmark fylkesbibliotek – desember

Finnmark fylkesbibliotek vil med dette stemningsfulle bildet ønske dere alle en riktig god advent!

Julekalender 2019 Klikk for stort bilde

Fylkesbiblioteket har i år laget en litterær julekalender! Vi byr på 24 bøker fra nord som av forskjellige grunner er verdt å lese. Hver dag publiserer vi et boktips på vår facebookside.  6. desember er Finlands nasjonaldag! Hyvää itsenäisyyspäivää! Gratulerer med dagen! Bak luke 6 skjuler det seg selvfølgelig en finsk forfatter.

Ledig jobb på fylkesbiblioteket

Sjelden mulighet. Vil du være festivalkoordinator for Finnlitt, Finnmark internasjonale litteraturfestival?  Ledig stilling som rådgiver/koordinator på Finnmark fylkesbibliotek. Søknadsfrist 9.desember. Neste litteraturfestival arrangeres i Kirkenes i oktober 2020. Søk eller tips noen som dette kan passe for. Her finner du lenka til stillingsannonsen

Ny ansatt på fylkesbiblioteket Klikk for stort bildeKari Lund Johnsen privat

Kari Lund Johnsen fra Vadsø er ansatt som vikar for Veronicha Angell Bergli. Kari er utdannet lærer, men samler for tiden erfaring fra andre jobber. Hun er glødende opptatt av språk og litteratur.

-Jeg har lenge ønsket å prøve ut en jobb på bibliotek, som er en viktig kulturbærer- og utvikler, samt demokrati- og formidlingsarena.  Jeg syns det er særlig spennende med den nye satsingen på dataspill, og formidlingen av denne typen kulturuttrykk. På fritiden spiller jeg trompet i korps, og er aktiv i Human-Etisk Forbund.

BookBites - tilbakemeldinger

Mandag 2. desember byttet bibliotekene i Finnmark e-bokleverandør. Finnmark er nå ute av eBokBib, og BookBites er vår nye plattform. Vi har fortsatt noen oppstartsproblemer, men vi jobber med å løse disse. Ta gjerne kontakt med Mads Munkvold eller Kari Lund Johnsen om du opplever problemer eller har andre tilbakemeldinger.

Bli med på høytlesningsdagen 2020!

Nasjonalbiblioteket inviterer alle bibliotek til å være med på Høytlesingsdagen 2020. Dette avvikles på landsbasis 20.- 26. januar. Trykk her for mer info, plakater etc.

Klikk for stort bilde Designbyrået Bransjen

Finnmark rundt uten førerkort – en forfatters opplevelse #Bokåret2019

Hvordan er det å reise Finnmark rundt uten sertifikat? Forfatter Kathrine Nedrejord har vært på en omfattende turné i Finnmark i oktober og november i regi av Bokåret 2019. Her kan du lese om hennes tur.

Fylkesbiblioteket kaprer Instagram

9. til 15. desember tar fylkesbiblioteket over NBF (Norsk bibliotekforening) sin Instagram-konto! Følg med der for å se hva vi egentlig driver med!

Makerspace/Skaperverksted

Husk at du kan låne et sett med littleBits til ditt bibliotek! littleBits er elektroniske byggeklosser for å lage kule oppfinnelser, og en morsom måte å lære elektronikk på. Det er beregnet for barn fra ca. 8 år. Settet kan lånes i 2-3 mnd. Vi har også nettopp kjøpt inn to grunnsett Lego Mindstorms EV3, til å bygge og programmere roboter, to 3D-penner en kan tegne opp i luften med, og en buttons-maskin som også kan lage kjøleskapsmagneter. Vi må gjøre alt klart til utlån først, så mer informasjon om dette kommer i januar. Mona er kontaktperson for dette.

Tilbakemelding IBBY

IBBYs høstkurs ble gjennomført 6. november. Finnmark deltok via strømming fra Lenvik bibliotek. Hva synes du om kurset? Hvor så du det? Hvem så du det med? Vi skal rapportere antall og opplevelser fra IBBY. Send en e-post til Kari Lund Johnsen.

Beste Finnlitt-minne

Vi korter ned ventetiden til neste års Finnlitt med å dele gode minner fra tidligere festivaler. Hva er ditt beste finnlittminne? Send oss noen ord om en eller flere opplevelser som har festet seg. Om du er usikker på hva vi ønsker kan du sjekke på Finnlitt sine facebooksider. Første finnlittminne er allerede publisert. Send ditt minne til Mona.

God advent og snart god jul!

2019 på fylkesbiblioteket er preget av sammenslåing, ny fylkesbiblioteksjef og ansettelse av vikarer og Rønnaug Ryssdals etterfølger. Aktiviteten har vært høy, og tilsammen jobber vi med 19 prosjekter! #Bokåret2019 ble en stor suksess, med godt ettermæle!

Klikk for stort bilde Sonja Siltala  – Jeg vil gjerne berømme innsatsen alle dere legger ned i Finnmark. Dere holder bibliotektilbudet, arbeidet med privatarkiver og interessen for bilder og lokalhistorie oppe.

– Jeg gleder meg til januar og en ny start, som Troms og Finnmark fylkeskommune. Fylkesbibliotekene blir ikke sammenslått før vi har fått en leder. Til da samarbeider vi tett om kampanjer, e-bøker, prosjektsøknad og bibliotekkonferansen i april. I 2020 skal vi jobbe med å bli sammenslått, samtidig som vi følger opp våre bibliotek og prosjekter som før.

Finnlitt i Kirkenes blir et høydepunkt i 2020, 28.-31. oktober er datoene. Håper vi sees der.
Hilsen Sunniva Knutsen, fylkesbiblioteksjef.