Språk

 

Informasjon fra Finnmark fylkesbibliotek - august

Finnlitts litterære salong

Hør bibliotekarenes ærlige meninger om Finnlitt-forfattere og aktuelle Finnlitt-bøker! Finnmarksbibliotekarene Hanne Øien, Ann-Britt Svane og Sunniva Knutsen reiser på turné 9.-11.oktober, og opptrer senere på Finnlitt i Alta! Hva mener de om Arv og miljø av Vigdis Hjorth, Tung tids tale av Olaug Nilssen eller Ankomst av Gøhril Gabrielsen?

Det er plass til ett bibliotek til på turnéen. Send mail til Sunniva Knutsen hvis det er av interesse. Turnéen dekkes av midler fra Nasjonalbiblioteket.

 

SommerutstillingKjøllefjord - Klikk for stort bilde Elisabeth Meyer/Arkiv: Finnmark fylkesbibliotek

Årets sommerutstilling finner sted i Kjøllefjord under Artic Race of Norway. Utstillingen inneholder bilder tatt av fotograf Elisabeth Meyer under hennes opphold i Kjøllefjord.

Det blir stilt ut 30 bilder på Kjøllefjord folkebibliotek og ca. 12 bilder ute. Utstillingen ute består av en kombinasjon og gamle og nye foto. Sonja Siltala, fotograf ved Finnmark fylkesbibliotek, har gått i sporene til Meyer og fotografert de samme stedene, nesten 80 år senere.

Utstillingen er et samarbeid mellom Lebesby kommune og Finnmark fylkesbibliotek.

 

500 arrangementer i 500 bibliotek

Nasjonalbiblioteket har utlyst midler til arrangementer i folkebibliotekene i forbindelse med Bokåret 2019. Det er et mål at 500 arrangementer i 500 folkebibliotek skal skape begeistring og interesse for bøker og litteratur og fornyet lyst til å lese. Søknadsfristen er 1.oktober 2018. Les hele utlysningen her.

 

Tilskudd til å utvikle skolebibliotek

Kommuner kan søke tilskudd fra Utdanningsdirektoratet til å styrke skolebibliotekenes arbeid med lesestimulering. Søknadsfristen er 17. september 2018. Les mer om tilskuddet her.

 

Æ elsker bibliotek - Klikk for stort bilde

Nasjonal bibliotekdag 2018: inviter eieren!

Nasjonal bibliotekdag markeres 1. september hvert år. Norsk Bibliotekforening oppfordrer alle bibliotek til å invitere en politiker eller rektor inn i sitt bibliotek på Nasjonal bibliotekdag i år. Les mer om Nasjonal bibliotekdag 2018 her, og få ideer til hvordan du kan markere dagen her.

 

Skolebibliotekseminar 2018

NBF Skole arrangerer Skolebibliotekseminar 2018 - En fagdag om lesing og kildekritikk for videregående skole torsdag 27.september på Nasjonalbiblioteket i Oslo. Møt utdanningsforskere, pedagoger, formidlere og bibliotekarer som inspirer til høy kvalitet i skolebibliotekene. Program og påmelding her.

 

Leser søker bok – jubileumskonferanse 4. september i Bergen

Fikk du ikke med deg konferansen i Tromsø i vår? Siste sjanse, denne gang i Bergen den 4. september. LSB feirer 25 år og gir fine opplevelser og faglig påfyll til samarbeidspartnere på sine jubileumskonferanser rundt i landet. Konferansen inspirerer til å jobbe for et kulturelt demokrati. Se mer her.

Fant du det du lette etter?