Informasjon fra Finnmark fylkesbibliotek - oktober

Snart er det Finnlitt
Nå er det ikke lenge igjen til Finnlitt går av stabelen! Har du fremdeles ikke kjøpt festivalpass? Det kan du gjøre på Ticketmaster. Bibliotekarer kan kjøpe bibliotekarpass. Ta kontakt med Sunniva Knutsen eller Anne Thuv for rabattkode som kan benyttes på Ticketmaster. Se hele programmet på Finnlitt.no

Program Finnmark internasjonale litteraturfestival - Klikk for stort bilde

Sammen om nordnorsk litteratur
Nordnorsk litteratur skal løftes frem. Flere skal få opp øynene for den gode litteraturen som har sitt utspring i nord. Vår egen Anne Thuv, skal lede det toårige prosjektet "Sammen om nordnorsk litteratur". Det er et samarbeidsprosjekt mellom Nordland, Troms og Finnmark fylkesbibliotek. Prosjektet skal legge til rette for et nettverk for alle som jobber med litteratur i nord. Prosjektet er forankret i Nordnorsk litteraturstrategi 2017-2021.

Nordisk litteraturuke
12.- 18. november er det nordisk litteraturuke. Litteraturuken arrangeres hvert år med tre utvalgte høytlesningsbøker. Årets bøker er Håndbok for superhelter, De som ikke finnes og Islandske konger. I forkant av litteraturuken vil et utdrag fra de tre høytlesningsbøkene ligge tilgjengelig på nordisklitteratur.org. Utdragene er beregnet til en høytlesningsstund på omtrent 30 minutter. Vi oppfordrer alle bibliotekene til å delta.

Streaming av IBBY
Gratis kompetanseheving! IBBY barnebokforum streames fra Lenvik bibliotek 11. desember. Lag gjerne et arrangement rundt dette og invitere skolebibliotekansvarlige, lærere og andre til å følge streamingen sammen med dere. Ta kontakt med Liss J. Leite for mer informasjon og promoteringsmateriell.

Arkivdagen 2018 -  Kvinner i fiskeriene
Kvinner har gjort en formidabel arbeidsinnsats på kystgårdene, gjennom fiskeritilvirking og fiskeindustri. Gjennom foredrag, samtale og arkivutstilling vil vi synliggjøre deres innsats når Finnmark fylkesbibliotek og Vadsø historielag markerer den nordiske Arkivdagen 2018 torsdag 15.11. kl. 18:00 – 20:30. Mer informasjon kommer.

Nytt nettstudium: Barn, medier og bibliotek
Bibliotekarutdanningen ved OsloMet tilbyr nettstudiet «Barn, medier og bibliotek» etter initiativ fra fylkesbibliotekene i Norge. Studiet gir en innføring i kultur- og litteraturformidling for barn. Søknadsfrist 23. november. For mer informasjon se vår nettside. Ta kontakt med Anne Thuv og Veronicha Angell Bergli dersom du ønsker informasjon om støtteordninger.

Årets bibliotek 2018
Nå kan du nominere ditt favorittbibliotek til Årets bibliotek 2018. Fristen er 26. oktober. Les mer og nominer din favoritt her.

Ny IT-rådgiver Bilde_Joachim_Bryde2 - Klikk for stort bilde
Joachim Bryde fra Horten i Vestfold får endelig realisert drømmen om å bo i Finnmark. Han har med seg samboeren som er sykepleier og kommer fra Troms.

Joachim er utdannet ved Universitetet i Sørøst-Norge med en bachelorgrad i Informatikk. Han har fem års erfaring som IT-konsulent i privat næringsliv med hovedansvar for etablering og tilrettelegging av systemer og daglig drift. Han skal jobbe med drift, utvikling av systemer, rådgivning og prosjektering innen IKT. Joachim ser frem til å bli kjent med Finnmark og bibliotekene i fylket.

Ny rådgiver
Når Anne skal gjøre andre ting må andre overta noen av hennes oppgaver. Liss J - Klikk for stort bilde Liss J. Leite skal i en periode være vår rådgiver. Hun skal jobbe med formidling, bibliotekutvikling, nettsider og sosiale medier.

Liss har vært journalist og programleder i NRK i en årrekke. Hun har også jobbet med kommunikasjon hos Fylkesmannen i Finnmark.