Informasjon fra Finnmark fylkesbibliotek

august 2017

E-bøker

I juni ble det sendt ut e-post med revidert e-bokavtale. Denne må signeres og returneres til fylkesbiblioteket. Ved spørsmål kontakt Veronicha Angell Bergli.

Webløft

Vi minner om at alle bibliotek som ønsker Webløft-nettside må ordne seg domene og serverplass. Vi vil nå ta kontakt med hvert folkebibliotek for at dette kommer på plass. Ta kontakt med Veronicha Angell Bergli eller Anne Thuv dersom dere har spørsmål.

LittleBits

Fylkesbiblioteket har kjøpt inn LittleBits som bibliotekene kan låne, meld interesse til Anne Thuv innen 25. august.

Samiske litteraturdager

Sametingets bibliotek inviterer til Samiske litteraturdager i Kautokeino 27.-28. september. Se hele programmet her.

Ny bildesamling til fotoarkivetFlåtebesøk og Odessa i Hammerfest 29.07.1983 - Klikk for stort bildeFlåtebesøk og Odessa i Hammerfest 29.07.1983 Arvid Petterson

Fotoarkivet har fått inn en unik fotosamling på ca. 3660 bilder av historiker, forfatter, avisskribent og dyktig fotograf Arvid Petterson, bosatt i Brennelv i Porsanger. Største delen av samlingen er lysbilder fra tidsperioden 1960-1990-tallet. Arvid Petterson har vært svært aktiv i kulturlivet i Finnmark og har dokumentert mange viktige begivenheter, næringsliv og steder. Samlingen har mange sterke portretter av finnmarkinger i sin hverdag og bilder av kulturhistoriske bygninger, markeringer og arrangementer. Bildekvaliteten er høy, og hele fylket er godt representert. Bildene er tilvekstført og sortert i arkivet i juli, og et utvalgt blir publisert på Digitalt Museum i høst og i løpet av 2018.

Region- og samarbeidsmøter

I september holdes det region- og samarbeidsmøter for bibliotekene i Finnmark. I region øst holdes møtet 20.09. i Varangerbotn, i region vest 25.09. i Hammerfest, og i region midt 26.09. i Kautokeino.

Biblioteklederkonferansen 2017 – påmeldingsfrist 15. september

25. og 26. oktober arrangeres Biblioteklederkonferansen 2017 på Holmen fjordhotell i Asker. Temaet er «Kunnskap i en ny tid». Påmeldingsfristen er fredag 15. september, les mer på bibliotekutvikling.no.

Nasjonal bibliotekdag

1. september arrangeres Nasjonal bibliotekdag for tredje gang. Nasjonal bibliotekdag skal sette bibliotek på kartet, uansett type eller størrelse. Norsk bibliotekforening inviterer alle til å være med å feire denne dagen. Se Facebook-arrangementet for mer informasjon og tips til hva ditt bibliotek kan gjøre for å markere Nasjonal bibliotekdag.

Seniorsurf-dagen

Seniornett Norge arrangerer den årlige SeniorSurf-dagen 21. september med arrangementer på lokale møteplasser som bibliotek og frivilligsentraler. Dagen er ment som et lavterskel-tilbud for seniorer, hvor de kan få en innføring i ulike temaer. I år er temaet sikkerhet på nett. Seniornett Norge lager en ressurspakke på nett som møteplassene kan bruke på dagen. Her kan man melde seg på som møteplass.

Nordisk bibliotekuke: 13. – 19. november

Nordisk bibliotekuke er et prosjekt for skoler, bibliotek og andre kulturinstitusjoner som ønsker å spre høytlesning, leseglede og nordisk litteratur. Nordisk bibliotekuke har blitt arrangert i over 20 år, og i 2017 er temaet Øyer i Norden. Å være med på Nordisk bibliotekuke koster ingenting annet enn engasjement. Hvis man registrerer sitt bibliotek, skole eller kulturinstitusjon får man tilgang til årets materiell gratis. I forbindelse med Finlands 100-års jubileum ønsker Nordisk bibliotekuke å løfte frem den finske litteraturen, derfor er årets utvalgte høytlesningsbøker skrevet av finske forfattere.