Språk

 

Informasjon fra Finnmark fylkesbibliotek - april

Illustrasjon - Klikk for stort bilde

Film og spill til bibliotekene

Alle bibliotek kan laste ned norske dataspill gjennom innkjøpsordningen for spill. Send en e-post til bibliotek@nfi.no fra bibliotekets e-postadresse. E-posten må merkes med "Spillordningen" og inneholde ditt navn, bibliotekets navn, adresse og telefonnummer. Se spillene som inngår i ordningen her.

 

Fritt Ords bibliotekutlysning 2018-19: Kjør debatt!

Fritt Ord lyser ut tilskudd à kr 60 000 til debatt og samtale med utgangspunkt i nyere sakprosa og skjønnlitteratur. Det kan for eksempel søkes midler til debattmøter, seminarer, forfattersamtaler eller diskusjonsforum. Søknadsfristen er 29. juni. Les mer om bibliotekutlysningen her.

 

Verdens bokdag – 23. april

UNESCO markerer verdens bokdag 23. april hvert år - for å hylle bøker og forfattere - og å oppmuntre alle til leseglede. Vi oppfordrer alle bibliotek til å markere denne dagen for eksempel med en utstilling eller et arrangement, og vi oppfordrer alle bibliotekvenner til å ta turen innom biblioteket og låne en bok nettopp denne dagen. Les mer om Verdens bokdag her.

 

Nasjonalt bokår i 2019

Nasjonalbiblioteket inviterer til nasjonalt bokår 500 år etter at den første boken ble trykket. Bokåret skal feires med minst 500 arrangement i 500 bibliotek over hele landet. Les mer om nasjonalt bokår her.

 

Nå er Finnmarksbilde-samlingen av Elisabeth Meyer komplett!Portrett av barn i Kjøllefjord - Klikk for stort bildePortrett av barn i Kjøllefjord Elisabeth Meyer

Finnmark fylkesbibliotek har hentet to nye samlinger i Kjøllefjord. Den ene samlingen er 80 negativer fotografert i Kjøllefjord av fotograf Elisabeth Meyer. Disse bildene er tatt i 1940 og er av en svært høy fotografisk kvalitet. Motivene er sjeldent fine portretter av folk i Kjøllefjord i arbeid og en fin dokumentasjon av Kjøllefjord kirke med alteret fra 1600-tallet og interiøret. Kirken brant ned i 1944, bare 4 år etter at bildene er tatt. Elisabeth Meyer reiste fra Finnmark med den siste båten som gikk sørover etter okkupasjonen av Norge.

Den andre samlingen er over 500 negativer samlet og avfotografert fra private album i Kjøllefjord. Bildene er samlet av en lærer i Kjøllefjord, Øystein Sunde, som kom til Kjøllefjord på 1960-tallet og har tilhørt Lebesby historielag som nå er nedlagt.

Begge disse samlingene vil bli skannet og publisert i Digitalt Museum. Vi håper bildene kan bli til glede for Finnmarks befolkning.

 

Fant du det du lette etter?