Informasjon fra Finnmark fylkesbibliotek – april

Klikk for stort bildeBildet er fra en samling vi fikk inn i 2016. Bildet er tatt i Tana i 1960. «Venninner med buketter av Ballblom, i tidsriktige kåper og chiffonskjerf. Bildet er hentet fra et fotoalbum som tilhører Wenche og Solveig Vuolab. Bildet representerer starten på den tidsepoken vi ønsker mer av i arkivet, fra 1950 og frem til år 2000.

Fortsatt mulig å melde seg på temadag om Barnebokbad – metoden bak

Jobber du i bibliotek eller skole? Er du nysgjerrig på metoden bak Barnebokbad? Meld deg på temadag – både for bibliotekansatte og lærere! Finnmark fylkesbibliotek inviterer til heldagssamling i Alta 26. september. Påmeldingsfrist 3. mai. Her finner du praktisk informasjon, mer om Barnebokbad, og påmeldingskjema.

På kanten av myra – turnestart i mai Klikk for stort bilde

For 40 år siden debuterte de som forfattere, samme år ble de venner.  Nå skal de på turne sammen i Vest- Finnmark. Laila Stien og Liv Lundberg er først ut på turne i uke 21. Bokåret 2019 er i gang med litterær feiring av at det er 500 år siden Norges første bok ble trykket. I uke 23 er det Per Ivar Somby og Tharaniga Rajah med boken Folket under nordlyset og Det er lenge til skumring som besøker midtre deler av Finnmark. Finn bokårsarrangement ved ditt bibliotek i kalenderen her!

Tildelt 100.000 i støtte fra Kulturrådet

Fotoarkivet ved Finnmark fylkesbibliotek har mottatt støtte fra Kulturrådet på kr. 100.000,- til et nytt og omfattende innsamlingsprosjekt: «Sikring av Finnmarks analoge fotomateriale etter 1950».  Målet med innsamlingen er å sikre de siste 50 års analoge fotomateriale for fremtiden.

Får 80.000 kroner i tospråklighetsmidler

Finnmark fylkesbibliotek er tildelt 80.000 kroner i tospråklighetsmidler for å styrke samisk språk og kultur. Her kan du lese mer om de tre prosjektene som får støtte.

Det nærmer seg start på Sommerles Klikk for stort bilde

Årets kickoff blir 21. mai, mer informasjon kommer. Vi anbefaler at dere allerede nå begynner å planlegge klassebesøk og annen synliggjøring av kampanjen. På nedlastningssiden til Sommerles finner dere informasjonsskriv, grafiske elementer med mer. Ta kontakt med Anne Thuv og Sunniva Knutsen for passord til siden.

Ny del av Finnmarkskanon publisert

Finnmarkskanon er et resultat av prosjektet «På sporet av en litterær Finnmarkskanon» i 2018, støtta av Fritt Ord. Det har vært et ønske å hente fram i lyset bøker og forfatterskap som har vært glemt, og å vise en bredde av sjangre og skrivemåter. Kanon er delt i fire tidsperioder. Nå er perioden 1940- 1999 tilgjengelig. Siste del blir publisert før påske.

23. april – verdens bokdag Benytt anledningen til å hylle bøker, forfattere og oppmuntre til leseglede.

Lær deg de viktigste digitale offentlige tjenestene

Til høsten kan du delta på e-kurset 23 offentlig ting. Kurset gir innsikt i digitale offentlige tjenester som bibliotekarer bør kjenne til. Her får du utforske en ny måte å lære på. Du blir i bedre stand til å veilede publikum i bruk av tjenestene. Mer informasjon kommer.

Søk midler fra Fritt Ord

Fritt Ord lyser ut tilskudd på inntil 60.000 kroner til formidling og debatt med utgangspunkt i norsk og utenlandsk sakprosa, skjønnlitteratur og tegneserier om krig. Søknadsfristen er 28. juni 2019. Les hele utlysningen her.

Verdensbiblioteket.no

Nå er Verdensbiblioteket.no offisielt lansert. På nettsiden kan du strømme e-bøker og e-lydbøker på blant annet arabisk, persisk, somali og tigrinja til gratis. Alt som kreves er at du oppretter en brukerkonto. Det flerspråklige bibliotek ønsker hjelp til å gjøre tjenesten kjent på bibliotek, skoler, asylmottak med mer. Send e-post til dfb@nb.no og be om å få tilsendt brosjyrer om Verdensbiblioteket som kan deles ut i biblioteket.