Språk

 

Sommerles i Finnmark

Sommerles nettsidebanner - Klikk for stort bilde

Bibliotekene i Finnmark deltar i den digitale lesekampanjen sommerles.no for 1.-7. klasse. Kampanjen varer fra 1. juni til 31. august, og har som mål å bidra til økt leseaktivitet i sommerferien.

På sommerles.no kan barna registrere bøkene de har lest, lydbøker de har hørt og bøker noen andre har lest høyt for de. Når man registrerer bøker samler man XP, og etter hvert får man nok XP til å nå et nytt level. På noen level får man en premie, den kan hentes på biblioteket. Sommerles.no er for alle, superlesere, gode lesere, middels gode lesere, de som trenger litt hjelp og de som lærer seg å lese.

På sommerles.no kan man også lese den eksklusive sommerlesfortellingen skrevet av Mari Moen Holsve, løse oppgaver, få lesetips og følge med på hva vennene leser. Man kan delta på lesekampanjen manuelt også.

Kampanjen er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og firmaet Snuti ANS, og har blitt spredt til andre fylker i Norge. I 2015 var det tre av bibliotekene i Finnmark som deltok, Loppa, Sør-Varanger og Vadsø. I 2016 var 16 av bibliotekene med. I 2017 er alle bibliotekene i Finnmark med. 

 

For bibliotekene


All informasjon fra sommerles.no er samlet i bloggen. Husker du ikke passordet, kan du ta kontakt med fylkesbiblioteket eller sjekke gruppen Bibliotekansatte i Finnmark på Facebook.

Bibliotekene deler ut premier og nye kodeord til barna. I tillegg er de ansvarlige for å markedsføre tilbudet i sin kommune. Vi anbefaler å ta kontakt med skolene og informere foresatte som er innom biblioteket om lesekampanjen.

Bibliotekene får ferdig informasjonsmateriale som kan gis til skolene, benyttes på biblioteket og på nett. Fylkesbiblioteket er behjelpelige med koordinasjon, distribusjon av informasjon, trykk og distribusjon av infomateriell.

Nytt i 2017 er at alle bibliotek selv kan bestille premiene fra en nettbutikk. Ta kontakt med fylkesbiblioteket dersom du har behov for hjelp.

Sammen skal vi annonsere og spre budskapet om Sommerles til alle grunnskolene i Finnmark, i tillegg til lokale aviser, sosiale medier og bibliotekets informasjonskanaler.

Fant du det du lette etter?

Kontaktpersoner

Anne Thuv
Rådgiver
78 96 43 79
Sunniva Knutsen
Rådgiver litteraturformidling
78 96 59 25