Språk

 

Sommerles i Finnmark


Logo Sommerles - Klikk for stort bilde

Om Sommerles

Bibliotekene i Finnmark deltar i den digitale lesekampanjen Sommerles for 1.-7. klasse. Kampanjen varer fra 1. juni til 31. august, og har som mål å bidra til økt leseaktivitet i sommerferien.

På sommerles.no kan barna registrere bøkene de har lest, lydbøker de har hørt og bøker noen andre har lest høyt for de. Når man registrerer bøker samler man XP, og etter hvert får man nok XP til å nå et nytt level. På level 10, 20 og 30 får man en premie, den kan hentes på biblioteket. Sommerles.no er for alle, superlesere, gode lesere, middels gode lesere, de som trenger litt hjelp og de som lærer seg å lese.

På sommerles.no kan man også lese den eksklusive sommerlesfortellingen skrevet av Mari Moen Holsve, løse oppgaver, få lesetips og følge med på hva vennene leser. Man kan delta på lesekampanjen manuelt også.

Kampanjen er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og firmaet Snuti ANS, og har blitt spredt til andre fylker i Norge. I 2015 var det tre av bibliotekene i Finnmark som deltok, Loppa, Sør-Varanger og Vadsø. I 2016 var 16 av bibliotekene med. Fra 2017 har alle folkebibliotekene i Finnmark vært med. 

 

For bibliotekene

Prisen for hvert bibliotek beregnes ut ifra hvor mange elever kommunen har innen målgruppen. I tillegg kommer utgifter til premier og trykkmateriell. 

Vi anbefaler at dere abonnerer på Sommerlesbloggen slik at dere får beskjed når det kommer nye innlegg. Slik er dere alltid oppdatert med siste informasjon. 

Hva må bibliotekene gjøre?

Bibliotekene deler ut premier og nye kodeord til barna. I tillegg er de ansvarlige for å markedsføre tilbudet i sin kommune. Vi anbefaler å ta kontakt med skolene og informere foresatte som er innom biblioteket om lesekampanjen.

Bibliotekene får ferdig informasjonsmateriale som kan gis til skolene, benyttes på biblioteket og på nett. Fylkesbiblioteket er behjelpelige med koordinasjon, distribusjon av informasjon, trykk og distribusjon av infomateriell..

Sammen skal vi annonsere og spre budskapet om Sommerles til alle grunnskolene i Finnmark, i tillegg til lokale aviser, sosiale medier og bibliotekets informasjonskanaler.

Fant du det du lette etter?

Kontaktpersoner

Sunniva Knutsen
Rådgiver litteraturformidling
78 96 59 25
Anne Thuv
Rådgiver
78 96 43 79