Språk

 

Sommerles i Finnmark


Klikk for stort bilde

Om Sommerles

Bibliotekene i Finnmark deltar i den digitale lesekampanjen Sommerles for 1.-7. klasse. Kampanjen varer fra 1. juni til 31. august, og har som mål å bidra til økt leseaktivitet i sommerferien.

På sommerles.no kan barna registrere bøkene de har lest, lydbøker de har hørt og bøker noen andre har lest høyt for de. Når man registrerer bøker samler man XP, og etter hvert får man nok XP til å nå et nytt level. På level 10, 20 og 30 får man en premie, den kan hentes på biblioteket. Sommerles.no er for alle, superlesere, gode lesere, middels gode lesere, de som trenger litt hjelp og de som lærer seg å lese.

På sommerles.no kan man også lese den eksklusive sommerlesfortellingen skrevet av Mari Moen Holsve, løse oppgaver, få lesetips og følge med på hva vennene leser. Man kan delta på lesekampanjen manuelt også. På altom.sommerles.no kan foresatte lese mer om kampanjen og finne svar på ofte stilte spørsmål.

Kampanjen er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og firmaet Snuti ANS, og har blitt spredt til andre fylker i Norge. I 2015 var det tre av bibliotekene i Finnmark som deltok, Loppa, Sør-Varanger og Vadsø. I 2016 var 16 av bibliotekene med. Fra 2017 har alle folkebibliotekene i Finnmark vært med. Finnmark fylkesbibliotek har vært med på utvikle kampanjene for 2018 og 2019.

Logo Sommerles - Klikk for stort bilde

 

For bibliotekene

Prisen for hvert bibliotek beregnes ut ifra hvor mange elever kommunen har innen målgruppen. I tillegg kommer utgifter til premier og trykkmateriell. 

Vi anbefaler at dere abonnerer på Sommerlesbloggen slik at dere får beskjed når det kommer nye innlegg. Slik er dere alltid oppdatert med siste informasjon. 

Hva må bibliotekene gjøre?

Bibliotekene administrerer kampanjen i sin kommune, det inkluderer å dele ut premier, henge opp kodeord til barna, godkjenne kommentarer og svare på spørsmål fra barna. I tillegg er de ansvarlige for å synliggjøre tilbudet i sin kommune. Vi anbefaler å ta kontakt med skolene og barnehagene og informere foresatte som er innom biblioteket om lesekampanjen. 

Kontaktpersoner

Anne Thuv
Rådgiver
78 96 43 79
Sunniva Knutsen
Fylkesbiblioteksjef
78 96 59 25